Community co-designed seating

August - October

Haig Park Experiments is commissioning a local designer to work with older people in the local community through a co-design process to create appropriate user-focused furniture. This furniture will be featured at special events, including the Nature Play experiment, to foster intergenerational interactions.

Place plan theme: Infrastructure
'To enhance the function and use of the park.'

Dates:
August - October

Location:
Located near Sullivan's Creek intersection between Greenway Street and Masson Street.

Observation:
Haig Park has limited seating and much of it is not suitable for everyone in the community. The lack of seating creates limited opportunity to spend long periods of time in the park.

Hypothesis:
Well-designed seating that accounts for a diversity of users will enable increased dwell time in Haig Park and improve perception of the park’s aesthetics.
 

Favourable outcomes

Greater diversity of users remain in Haig Park and enjoy its amenity. Positive experiences of the park environment generated.

Join the conversation
We would love to get your feedback on this experiment. Have YourSay and help to improve Haig Park.

This experiment will be updated as more details become available.